FORKURSUS TIL RIFFELPRØVEN

Bestå riffelprøven første gang

På vores forberedelseskursus til riffelprøven får du praktisk skydetræning og professionel instruktion, så du er rustet til at ramme plet til riffelprøven.

I Hunters Game kan du på en time nå at skyde 50-80 skud mod sædvanligvis 15-25 på almindelige udendørs skydebaner uden markering – og du kan gøre det, præcis, når det passer dig. Jo mere du øver dig i våbenbetjening og skydning, jo bedre kan du koncentrere dig og beherske dit våben, så du rammer plet også i pressede situationer.

Vi har sammensat et komprimeret forberedelseskursus til riffelprøve, hvor vores erfarne instruktører, som selv står for afvikling af riffelprøver, giver dig viden og gode tips om blandt andet ballistik, våbenrengøring, skydeteknikker samt forløbet ved riffelprøven.

Om kurset

Kurset er delt op i en teoretisk og en praktisk del.

I den teoretiske del indgår bl.a.:

 • Typer af riffelammunition
 • Kuglebaner (ballistik) og indskydning
 • Vedligeholdelse af dit våben
 • Skydeteknik (aftræk og vejrtrækning)
 • Riffelprøvens elementer

I den praktiske del indgår:

 • Indskydning
 • Våbenhåndtering
 • Introduktion og afprøvning af forskellige skydestillinger
 • Øvelse i vejrtrækning
 • Øvelse i skydeteknikker
 • Øvelse i riffelprøve

Ved riffelprøven bestemmer du selv, hvilken skydestilling du vil benytte. På kurset får du mulighed for at afprøve en række skydestillinger, så vi finder netop den, som giver dig størst træfsikkerhed og dermed størst sandsynlighed for at bestå riffelprøven.

Vi fokuserer på rutine og ro, så derfor øver vi også riffelprøven adskillige gange, så du føler dig fortrolig med hvad der skal ske den dag, det virkelig gælder.

NB: Vi skyder indendørs på 25 meter bane i Hunters Game (som optisk svarer til 100 meter). Vi anbefaler, at du efter kurset træner på 100 meter skydebane forud for riffelprøven, som også foregår på 100 meter bane.

Pris og datoer

Kurset afholdes i vores lokaler i Albertslund, og vi har to ”faste” modeller:

 1. Den dyre: Individuelt 2,5 timers kursus på det tidspunkt, der passer dig – pris kr. 1.950
 2. Den billige: Fælleskursus i grupper med 6 jægere af 3 timers varighed på faste datoer – pris kr. 1.100/person. Bookes ved mail til info@huntersgame.dk. Kurset bookes efter “først til mølle” princippet. PT er der ingen fastlagte datoer for disse kurser – kontakt os, hvis I er nogle stykker, som gerne vil tage riffelprøve sammen.

Priserne inkluderer kaffe og lidt sødt, men ikke din ammunition.

Og vil du/I gøre lidt ekstra ud af det, kan vi også sørge for forplejning.

Riffelprøver

Se hvor og hvornår der er riffelprøver på Danmarks Jægerforbunds hjemmeside: Riffelprøver i DJ regi

Du kan også læse mere om prøven, se de præcise tidspunkter og tilmelde dig riffelprøven på ”Mit jagttegn”.