VEJLEDNING I INDHENTNING AF REN STRAFFEATTEST

Det er et krav hos Hunters Game, at du som privatperson kan fremvise en ren straffeattest samt gyldig billedlegitimation (kørekort/pas) forud for skydning med pistol. Det tager kun et øjeblik at indhente din straffeattest digtitalt:

For at bestille og modtage straffeattesten digitalt skal du have NemID og en digital postkasse (e-boks). Er du fritaget for digital post (e-boks), kan du stadig bestille straffeattesten digitalt, hvorefter den bliver sendt til din folkeregisteradresse.

Straffeattesten er gratis.

https://dsa.politi.dk/RequestPrivate?style=PolitiDK

Hvis du bor i udlandet og ikke har NemID, gælder der en anden procedure.

Hvor lang tid tager det?
Straffeattesten bliver i langt de fleste tilfælde sendt til din digitale postkasse (e-boks) inden for to timer.I få tilfælde kan der imidlertid gå op til cirka tre hverdage, fx hvis straffeattesten skal gennemgås manuelt, hvis den ikke er ren eller lignende. Ekspeditionstiden kan være længere, hvis du henter straffeattesten på en politistation eller skal have den sendt til din folkeregisteradresse, fordi du er fritaget for digital post eller er bosat i udlandet.Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din straffeattest er ren, kan du læse mere om, hvad der står på en privat straffeattest, og hvor længe det står der.